Магазин Србије на вези

Сачувајмо породицу, негујмо основне породичне вредности, јер чувајући породицу, чувамо живот. Међународни дан породице, 15. мај, повод је да у госте позовемо проф. Славицу Ђукић Дејановић, министарку без портфеља у Влади Србије, задужену за демографију и популациону политику.

Музичка продукција РТС укључила се у обележавање Међународног дана породице на јединствен начин - концерт "Песма као судбина" приредиће Народни ансамбл Радио-телевизије Србије под управом Синише Вићентијевића.

Најлепше изворне и компоноване песме извешће познати уметници, у приватном животу брачни парови, очеви и синови, сестре и браћа.

Са Србијом на вези, као музички гости и учесници овог концерта, биће супружници Јасна Кочијашевић и Драгослав Михајловић Канаринац, Кети Селимова и Ђорђе Желчески, Биљана Јевтић и Александар Илић.

"Кључ наше будућности и благостања је у нама самима. За Петровдан идемо да га поново пронађемо са нашим славним прецима." Овако пројекат "100 деце за 100 година", поход на Кајмакчалан, најављују чланови заједнице "Отаџбина памти". То је само једна од планираних активности у години јубилеја од завршетка Великог рата. Родитељи и деца, породице на окупу, подсетиће се етичких вредности, историје и традиције. За нашу емисију говори један од идејних твораца ове заједнице, Марко Николић.

Уреднице емисије Јелена Ђорђевић Поповић и Мирјана Николић
Музички уредник Бранка Лолић
Редитељ Драгица Гачић 

број коментара 0 Пошаљи коментар