Културни дневник

Културно наслеђе Србије, нови модели истраживања, презентације и заштите културног наслеђа, теме су научне конференције на којој је уводно излагање дао проф. др Дарко Танaсковић.

Канадски уметник Доналд Вебер, у чијем фокусу су последице светске моћи, излаже своје фотографије у оквиру фестивала ''Визуализатор''.

На дан када се навршава сто година од уједињења Срба, Хрвата и Словенаца, биће отворена изложба ''Дан вредан века'' у Палати Србија. Изложба прати настајање Југославије и однос културне и интелектуалне елите према уједињењу. О изложби говори гост Културног дневника, кустос Радован Цукић.

Представљамо књигу историчарке Бранке Прпе ''Српски интелектуалци и Југославија 1918-1929''. За Културни дневник говорe и писац и филозоф Филип Грбић и младе уметнице, ауторке групне изложбе ''Фигура кроз мисао''.

У емисији најављујемо програм ''Нишвил у Београду'' и говоримо о другим догађајима који обележавају културну сцену.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. 

Уредник: Снежана Стаменковић Јојић

Реализатор: Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар