Херцеговина, балканска Калифорнија

Шта је Мостар Београду и у чему је магија Херцеговине?

„Херцеговци, кажу умиру или од метка или од срца а они најбољи од метка у срцу", причао је Момо Капор, човек у коме су се целог живота борили сликар и писац али је већа борба била између Херцеговца и Боеграђанина. У чему је магија Херцеговине? Да ли су за специфичност људи с тог подручја одговорни рељеф, клима или менталитет? Како то да Херцеговци најбоље успевају далеко од крша одакле потичу и зашто тек кад оду причају да је Херцеговина Калифорнија?

Да ли је случајно да је баш у Гимназији у Мостару настала Млада Босна, да Билећа има највише оскароваца по главни становника а да је познате спортисте, писце и политичаре из Херцеговине немогуће избројати?

У емисији Око магазин погледајте анализу десет година владавине, тренутно најмоћније европске политичарке Ангеле Меркел али и причу о крају велике трке између „Тојоте" и „Фолксвагена"?

Уредник емисије: Горислав Папић

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 27. нов 2015, 11:19) - Ivan [нерегистровани]

ivanmi7349@

Ovo je prava slika hercegovaca. Prilog sa dušom - blag a tako oštar. Svaka čast za autorku Anu Manojlović.


Око магазин Око магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]