Читај ми!

Srbija priznaje novu libijsku vlast

Vlada Srbije priznaće Prelazni nacionalni savet Libije kao legitimnog predstavnika naroda. Usvojen Predlog zakona o železnici.

Vlada Srbije usvojila je zaključak o potrebi priznavanja Prelaznog nacionalnog saveta kao legitimnog predstavnika libijskog naroda.

Prelazni nacionalni savet, koji okuplja pobunjenike u Libiji, od početka sedmice priznao je veći broj država u svetu kao legitimnog predstavnika libijskog naroda. Od zemalja u regionu danas je to učinila Bosna i Hercegovina.

Zastava libijskih pobunjenika istaknuta je u utorak na Abasadi Libije u Beogradu. Na zgradi Ambasade, umesto zelene, sada se vijori crveno-crno-zelena zastava.

Na današnjoj sednici usvojen je i Predlog zakona o železnici, čije će sprovođenje omogućiti poboljšanje efikasnosti železničkog sistema u Srbiji i njegovo integrisanje u tržište transportnih usluga.

Sprovođenjem tog zakona železnice u Srbiji se organizuju po novom konceptu koji omogućava konkurenciju i poboljšanje kvaliteta usluga, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vlada je odlučila i da Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom uplati iznos od pet miliona dinara na račun Fonda B92 na ime kupovine četiri inkubatora za bebe.

Na taj način će po jedan inkubator dobiti Institut za neonatologiju u Beogradu, Ginekološko-akušerska klinika Narodni front u Beogradu, Klinički centar Kragujevac i Klinički centar Niš.

Vlada je danas donela i zaključak kojim se utvrđuje da projekat izgradnje stambeno-poslovnih objekata u Ulici dr Ivana Ribara, Novi Beograd ispunjava uslove za realizaciju u skladu sa zakonom o podsticanju građevinske industrije u Srbiji u uslovima ekonomske krize.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o potvrđivanju konvencije o centru za sprovođenje zakona u Jugoistočnoj Evropi.

Doneta je i Uredba o graničnim vrednostima emisije zagađujućih materija u vode i rokovima za njihovo dostizanje.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво