SNS za miting, Vlada za dijalog

Naprednjaci započinju razgovore sa opozicionim strankama koje su zainteresovane da učestvuju na mitingu 4. februara u Beogradu, izjavio Aleksandar Vučić. Povodom poziva na razgovore koje mu je uputio SNS, premijer poručio da je za dijalog u okviru svojih nadležnosti.

Srpska napredna stranka održaće 4. februara u Beogradu miting protiv vlasti u Srbiji, najavio je zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić.

"Mi od vlasti za sebe ne tražimo apsolutno ništa, ali tražimo da se uozbilje zbog građana i da raspišu izbore samo nekoliko meseci ranije kako bi se propadanje Srbije umanjilo bar za to vreme", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Vučić je rekao da će naprednjaci već danas krenuti u razgovore sa opozicionim strankama koje su zainteresovane da učestvuju na mitingu i izrazio uverenje da će se vlast i javnost veoma iznenaditi brojem prisutnih građana.

Skup će biti održan ispred Doma Narodne skupštine u 18 sati, rekao je Vučić i naglasio da će skup biti održan na civilizovan i dostojanstven način, jer SNS želi da pobedi vlast snagom argumenata i brojem nezadovoljnih građana koje će okupiti.

Nova Srbija najavila je da će učestvovati u organizaciji mitinga protiv vlasti. "NS će pozvati svoje članove i simpatizere kao i sve građane Srbije kojima su cilj promene i bolji život da masovno podrže najavljeni miting", navodi se u saopštenju te stranke.

U Demokratskoj stranci Srbije, međutim, kažu da neće učestvovati na mitingu koji organizuje SNS, zbog neslaganja oko pitanja u vezi sa Kosovom i Metohijom i Evropskom unijom.

"Poznato je da se DSS i SNS suštinski razlikuju oko uloge koju EU ima prema stvaranju lažne države. SNS ne vidi, ili se pravi da ne vidi, da Unija preko Euleksa pokušava da otme Kosovo i Metohiju Srbiji'', rekao je Tanjugu portparol stranke Petar Petković.

I radikali su odlučni u tome da ne prisustvuju mitingu. Šef poslaničke grupe SRS-a Dragan Todorović rekao je da "radikali nikada neće učestvovati u bilo kojoj aktivnosti koju predvodi SNS".

Aleksandar Vučić je kritikovao aktuelne poteze vlasti, pre svega predstavljanje programa razvoja Srbije do 2020. godine.

"Slušali smo ih i 2008. godine šta su obećavali pa je 2011. godine 300.000 manje zaposlenih, a plate su nam najmanje u regionu, manje nego u Albaniji", rekao je Vučić.

On je kritikovao tužilaštvo zbog toga što, kako smatra, štiti predstavnike vlasti koji su osumnjičeni za kriminalne radnje i kao primer naveo oslobađanje učesnika afere "Janjušević-Kolesar", zatim afere "Kofer" i činjenicu da još nije otkriven ubica demonstranta Ranka Panića. 

Srpska napredna stranka traži da srpsko tužilaštvo podigne optužnicu protiv Hašima Tačija zbog navoda u izveštaju Dika Martija o trgovini ljudskih organa, rekao je poslanik SNS Božidar Delić konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Ukoliko tužilaštvo ne podigne optužnicu za taj "najmonstruozniji zločin", građani bi trebalo da pokrenu krivičnu prijavu kako bi doprineli da se optužnica podigne, rekao je  Delić i ocenio da "nije realno da tužbu pokrene Euleks".

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво