Koštunica: Poštovao sam zakon

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica kaže da je poštovao zakone Srbije dok je bio premijer i da mu je savest mirna, kada je reč o optužbama američkih diplomata da nije ispoštovao predloženi plan za hapšenje Ratka Mladića.

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica rekao je da je, dok je bio premijer, postupao u skladu sa zakonima, vodeći računa o interesima sopstvenog naroda.

Komentarišući saopštenje Vikiliksa po kojem nije ispoštovao preporuke SAD, kada je reč o hapšenju Ratka Mladića, Koštunica kaže da je za predsednika Vlade najviši zakon Ustav.

"Ja sam apsolutno postupao u skladu sa zakonima ove zemlje. S druge strane, jednostavno sam vodio računa o interesima sopstvenog naroda", izjavio je Koštunica u emisiji Oko.

Lider DSS-a naveo je da se saradnja sa Haškim tribunalom odvijala i u ranijim godinama, jer je bila potrebna da bi Srbija izašla iz izolacije i mogla da se razvija, ali, kako je rekao, zatim se dogodio 17. februar 2008. godine.

Koštunica je rekao da je, kao predsednik Vlade, imao mnogo kontakata sa stranim zvaničnicima i da se ta komunikacija nije svodila samo na 11 tačaka plana za hapšenje Mladića, navedenih u obelodanjenim depešama. 

"Ono što želim da istaknem jeste da su u svim tim razgovorima i u saradnji sa Haškim tribunalom poštovani zakoni Srbije i interes naroda", naveo je Koštunica, istakavši da ga ocene američkih diplomata nisu potresle i da mu je savest čista.

Prema njegovim rečima, u navedenim tačkama ima i netačnosti, ali je, kako kaže, sve to nevažno u odnosu na činjenicu da je za predsednika Vlade najviši zakon Ustav i pravni poredak zemlje, jer on polaže račune svom narodu.

Sajt Vikiliks objavio je da su Amerikanci, u julu 2006. godine, dostavili Vojislavu Koštunici plan u 11 tačaka, koji je trebalo da ubrza akciju hapšenja Ratka Mladića. Međutim, tri meseca kasnije, ocenjeno je da plan nije sproveden.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво