Šutanovac sa Josipovićem

Saradnja Srbije i Hrvatske nema alternativu i ona je neophodna za budućnost celog regiona, rekao ministar odbrane Dragan Šutanovac posle razgovora sa hrvatskim predsednikom Ivom Josipovićem.

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac razgovarao je, u Zagrebu, sa predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem o saradnji i evropskoj budućnosti dve države.

Posle sastanka, Šutanovac je izjavio novinarima da je, tokom susreta sa predsednikom Josipovićem, potvrđena apsolutna saglasnost da saradnja nema alternativu i da je za budućnost celog regiona neophodna saradnja dve države, ali, svakako, i dve vojske.

"Saglasili smo se da evropska budućnost i Srbije i Hrvatske treba da bude zagarantovana u okviru Evropske unije, sa željom da imamo zajedničku podršku u tom pravcu", rekao je ministar odbrane.

Šutanovac je naveo i da je predsednik Josipović izneo stavove da je Srbija danas u sasvim novom političkom duhu u odnosu sa Hrvatskom i da je budućnost odnosa Srbije i Hrvatske znatno bolja u odnosu na prošlost".

"Potpuno sam ubeđen da predsednik Josipović i predsednik Srbije Boris Tadić predstavljaju faktor stabilnosti ne samo u ovim dvema državama, već na prostoru celog regiona Zapadnog Balkana", rekao je ministar odbrane Srbije.

Hrvatski predsednik primio je srpskog ministra odbrane povodom sutrašnjeg potpisivanja bilateralnog sporazuma između Hrvatske i Srbije o saradnji u oblasti odbrane.

Najavljeno potpisivanje sporazuma važan je korak u unapređenju odnosa dve države koji doprinosi stabilnosti u jugoistočnoj Evropi, ocenili su Josipović i Šutanovac.

Josipović je izjavio da očekuje da će sporazum učvrstiti i proširiti područje međusobne odbrambene saradnje koja je od "važnosti za čitav region".

Govoreći o rezultatima Srbija u izvozu robe vojne namene, Šutanovac je pozvao Hrvatsku na saradnju u svim vojnim programima za koje postoji zajednički interes.

Šutanovac je hrvatskog predsednika obavestio o reformama koje sprovodi Vojska Srbije, o rokovima za postizanje pune profesionalizacije i planovima za učestvovanje u mirovnim misijama.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво