I Kosovo i SSP

Iza Predloga rezolucije o kontinuitetu državne politike u odnosu na Kosovo i Metohiju stale sve partije u Vladi, rekao premijer. Parlament će 16. jula razmotriti Predlog rezolucije i izjasniti se o ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i gasnog sporazuma sa Rusijom.

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković rekao je, na današnjoj pres konferenciji, posle sednice Vlade, da je "smisao rezolucije o Kosovu i Metohiji da nova vlada i parlament potvrde kontinuitet sa stavom državne politike da neće biti priznata jednostrano proglašena nezavisnost južne srpske pokrajine".

Premijer je objasnio da je "iza Predloga rezolucije o kontinuitetu državne politike u odnosu na Kosovo i Metohiju stale sve partije u Vladi" i rekao "da očekuje će za taj predlog glasati i neke opozicione stranke".

Cvetković je naglasio da se u Predlogu rezolucije ne pominje njegova veza sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju.

Na istoj skupštinskoj sednici "razgovaralo bi se i o ratifikaciji sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, prelaznog trgovinskog sporazuma i energetskog sporazuma sa Rusijom", rekao je predsednik Vlade Srbije.

Dinkić pregovara s Gaspromom

Premijer je objasnio da se u energetskom sporazumu sa Rusijom ne precizira da će 51 odsto NIS-a biti prodato Gaspromu za 400 miliona evra.

"Ta cena je navedena u protokolu koji je po rangu niži dokument od sporazuma. O konačnom ugovoru sa Rusijom pregovaraće Vladina radna grupa koju vodi potpredsednik Mlađan Dinkić, kao i poseban ekspertski tim", rekao je Cvetković.

"Da li će cena biti promenjena ili ne, ja to ne mogu da kažem, u svakom slučaju o tome će se pregovarati. Naravno kada vi razgovarate o ugovoru, tu će biti ne samo pitanje cene nego i čitav niz drugih stvari. To su stvari koji danas ulaze u detaljnije razgovore", objasnio je premijer.

Na dnevnom redu vanredne skupštinske sednice treba da bude još jedanaest predloga o potvrđivanju međunarodnih finansijskih sporazuma.

Predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović objasnila je da će se sednica održati u sredu, pošto je "potrebno više vremena za njenu pripremu" i da bi se poslanici upoznali sa svim zakonskim predlozima.

Dobra saradnja ministara

"Ministri iz DS i SPS u Vladi sarađuju dosta dobro", rekao je premijer, podsetivši da je Vlada "na tri sednice od formiranja jednoglasno usvojila 60 od 70 tačaka dnevnog reda".

Cvetković je rekao da će ministri sami odlučivati o sastavu svojih kabineta.

Vlada neće ići na kolekvitvni godišenji odmor, a možda će ministri pojedinačno odlaziti na odmore, rekao je Cvetković i najavio da će "lično vevrovatno ići na odmor samo par dana u avgustu".

Tadić i Vlada sinhronizovani

Naglasivši da postoji saglasnost politike koju će Vlada da vodi, premijer je objasnio i budući odnos Vlade i predsednika Srbije.

"Ja ne verujem da će Vlada ići na jednu stranu, a predsednik na drugu, ja ne verujem da će to tako biti, jer to bi bilo potpuno besmisleno. Ali, ako pitate da li ćemo se dogovarati i da li će u tim dogovorima svako iznositi svoje stavove i boriti se za argumente, onda je odgovor da", rekao je Cvetković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво