Читај ми!

Šole preneo Vučiću stavove Vašingtona uoči sastanka u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa specijalnim savetnikom u američkom Stejt departmentu Derekom Šoleom, koji je preneo stavove zvaničnog Vašingtona uoči sutrašnjeg sastanka u Briselu.

Derek Šole je istakao da SAD potpuno podržavaju predlog EU o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i da očekuje da sutrašnji sastanak u Briselu bude konstruktivan, uz primetan napredak ka dogovoru.

Šole je, takođe, rekao da treba da budu primenjeni sporazumi, ranije potpisani u procesu dijaloga, što podrazumeva i uspostavljanje Zajednice srpskih opština.

Aleksandar Vučić je rekao da očekuje veoma težak sastanak, ali da je Srbija privržena miru i stabilnosti u regionu, te da je u tom kontekstu spreman da radi na konceptu i primeni ponuđenog plana uz jasno određena ograničenja.

Vučić i Šole su razgovarali i o evropskoj budućnosti Srbije, koju SAD podržavaju, kao i o značajnim mogućnostima za razvoj srpsko-američke saradnje u različitim oblastima, posebno ekonomskoj.

Šole: Pozdravio sam posvećenost Srbije konstruktivnom angažovanju

Derek Šole je saopštio da je razgovarao sa predsednikom Vučićem kako bi izrazio snažnu podršku SAD sutrašnjem sastanku u Briselu.

Šole je na Tviteru naglasio da je pozdravio, kako je naveo, kontinuiranu posvećenost Srbije konstruktivnom angažovanju na predlogu EU, kako bi se obezbedili mir i stabilnost u regionu.

"Razgovarao sam sa predsednikom Vučićem danas kako bi izrazio snažnu podršku SAD sastanku sa visokim predstavnikom EU (Žozepom) Boreljom u Briselu 27. februara. Pozdravio sam kontinuiranu posvećenost Srbije konstruktivnom angažovanju na predlogu EU za obezbeđivanje mira i stabilnosti u regionu", naveo je Šole na Tviteru.

Predsednik Srbije razgovarao je ranije danas telefonom s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i upoznao ga sa stavovima zvaničnog Beograda uoči nastavka dijaloga sa Prištinom.

Dvojica državnika su se saglasili da je najvažnije održati mir na Zapadnom Balkanu.  

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво