Читај ми!

U severnom delu Kosovske Mitrovice mirno ali napeto, Vučić se u subotu u 19 sati obraća javnosti

Posle ulaska kosovskih specijalaca, u severnom delu Kosovske Mitrovice mirno. Nema incidenata, ali je napeto. Kurtijev cilj je okupacija severa Kosmeta, poručio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković. Portparol EU Peter Stano kaže da EU i zemlje članice pozivaju na odgovornost i smirivanje napetosti.

Oko 300 kosovskih specijalaca, u pratnji brojnih oklopnih vozila, ušlo je sinoć iz pravca južne Kosovske Mitrovice u Severnu Mitrovicu.

Specijalci su se rasporedili po obodu grada i blokirali severni deo Mitrovice.

U severnom delu Kosovske Mitrovice je mirno, a okupljeni građani su se razišli.

Kosovska policija saopštila je da će narednih dana povećati prisustvo na severu i navela da je to u cilju održavanja javnog reda. 

Aljbin Kurti je "nastavio sa protivpravnim i nasilnim akcijama sa ciljem okupacije severa KiM, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i naglasio da Kurti želi da izazove nasilje i protera srpski narod sa KiM, gde napada vrtiće, ljude u Velikoj Hoči.

Beograd će razmotriti povratak do 1.000 pripadnika bezbednosnih snaga na KiM po Rezoluciji 1244, rekao je Petković, a međunarodnoj zajednici poručio da ne treba da bude iznenađena odlukama Beograda koji je odlučan da sačuva srpski narod u južnoj pokrajini.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво