Читај ми!

Predsednik Nemačke Štajnmajer: Srećan sam jer je nemačko-francuski predlog postigao uspeh i prihvata se

Predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer izjavio je danas u Skoplju da cela EU ima hitan interes za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine i da je francusko-nemački predlog dobra polazna osnova.

Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer je na zajedničkoj konferenciji za novinare, u Skoplju, sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim rekao da cela Evropska unija ima hitan interes za normalizaciju odnosa između Prištine i Beograda.

"Za to su se pripremali, davali su se predlozi. Srećan sam jer je nemačko-francuski predlog sada postigao uspeh i prihvata se", tvrdi Štajnmajer, objavio je skopski portal 24info, a prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima, to bi moglo da podstakne zainteresovane strane da nastave saradnju u ovoj oblasti.

Ranije danas, u intervjuu za Dojče vele na pitanje o konfliktu između Prištine i Beograda "koji je smiren u poslednjem trenutku" nemački predsednik Štajnmajer rekao je da je ta situacija pokazala koliko je zapravo EU važna u regionu. 

"Evropa ima tu pregovaračku moć, te pregovaračke mogućnosti i mogla je u tom, iz naše perspektive relativno malom sukobu oko registarskih tablica, da doprinese rešenju", istakao je predsednik Nemačke u ingtervjuu za DW i dodao da ako su manji konflikti rešivi, onda se treba pozabaviti i većim konfliktima koji bi mogli doprineti normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine i u tom smislu bili mirno rešeni.
 

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво