Читај ми!

Osmani: Izbori za predsednike četiri opštine na severu 18. decembra

Predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Omani raspisala je za 18. decembar, vanredne izbore za predsednike opština Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan.

Zadužuje se Centralna izborna komisija da preduzme sve neophodne radnje za organizovanje i održavanje izbora za predsednike opština: Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan, navodi se u odluci Vjose Osmani o određivanju datuma i raspisivanju vanrednih izbora. 

Nakon sastanka sa predstavnicima političkih partija, Osmanijeva je istakla da će se obratiti međunarodnim partnerima sa zahtevom za praćenje izbora i što veće međunarodno učešće u tom izbornom procesu. 

Vjosa Osmani najavila je ranije danas da bi izbori za predsednike četiri severne opštine mogli da budu organizovani 11. ili 18. decembra ove godine.

Na sastanku Vjose Osmani sa predstavnicima političkih partija održane su konsultacije o određivanju datuma vanrednih izbora za gradonačelnike opština – Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok – nakon što su poslednji gradonačelnici podneli ostavke zbog odluke o registarskim tablicama.

Na sastanku nisu bili predstavnici Alijanse za budućnost Kosova i Srpske liste.

Na sastanku su bili prisutni predsednik Partije kosovskih Srba, PSK, Aleksandar Jablanović i predsednik Progresivno-demokratske stranke Nenad Rašić.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво