Читај ми!

Aleksandar Vučić se sastao sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Saudijske Arabije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Saudijske Arabije Fejsalom bin Ferhanom el Saudom o saradnji u oblasti odbrane, vojne industrije i energetike, kao i o obnovljivim izvorima energije.

Aleksandar Vučić je zahvalio visokom gostu na prvoj bilateralnoj poseti Ministarstva inostranih poslova Saudijske Arabije Srbiji i dodao da je naša zemlja zainteresovana za produbljivanje saradnje sa Kraljevinom Saudijskom Arabijom, koju vidi kao potencijalno važnog partnera.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, sagovornici su se saglasili da postoje brojni neiskorišćeni potencijali za razvoj partnerstva u oblasti poljoprivrede, turizma, građevinarstva, IT sektora i energetike, kao i u sferi obnovljivih izvora energije, o čemu je na sastanku posebno bilo reči, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima Predsednika.

Sagovornici su takođe istakli i oblasti vojno-ekonomske, vojno-medicinske i vojno-obrazovne saradnje, koju bi u predstojećem periodu trebalo dodatno ojačati i unaprediti.

Ukazujući na brojne velike svetske kompanije koje već dugo i uspešno posluju u Srbiji, predsednik Vučić je uputio poziv i poslovnim ljudima i investitorima iz Saudijske Arabije da ulažu u našu zemlju i da učestvuju u zajedničkim projektima sa našim privrednicima.

Ministar El-Saud je dodao da je upravo poslovna zajednica ključni faktor u izgradnji dobrih odnosa između zemalja i izrazio interesovanje za jačanje saradnje u svim domenima od obostranog interesa, te su se sagovornici saglasili da treba dodatno raditi na povezivanju poslovne zajednice naše dve zemlje, kao i da bi organizacija poslovnog samita koji bi okupio uspešne privrednike i investitore, značajno unapredila ekonomske odnose između Srbije i Saudijske Arabije.

Na sastanku je bilo reči i o načinima za dalje unapređenje i jačanje ukupnih bilateralnih i ekonomskih odnosa, ali i političkog dijaloga na svim nivoima, kao osnove za dublje međusobno povezivanje i razumevanje po pitanjima od značaja na bilateralnom i multilateralnom planu.

Predsednik Vučić napisao je na nalogu na Instagramu Budućnost Srbije, da je imao imao  veliku čast i posebno zadovoljstvo da se sastane sa ministrom El Saudom tokom prve bilateralne posete našoj zemlji. 

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво