Читај ми!

Vučić: Ovo je bila nedelja susreta s prijateljima Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu video s najvažnijim događajima i sastancima protekle sedmice i ocenio da je to bila nedelja susreta s prijateljima Srbije.

"Ako se izuzmu redovne političke aktivnosti sa uobičajenom agendom i sastancima, ova nedelja je za Srbiju bila izuzetno dobra", istakao je Aleksandar Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Naveo je da je primio akreditive novih ambasadora Austrije, Nemačke, Kuvajta i Belgije, koji su potvrdili spremnost da zajedno sa nama rade na jačanju sveukupnih odnosa. 

Predsednik je u opisu videa napisao da je, svetski poznata kompanija "Grundfos" proširila  svoje kapacitete u našoj zemlji, da su se predstavnici francuskog poslovnog udruženja MEDEF upoznali sa potencijalima za investiranje u Srbiji i širenje svoje poslovne mreže.

Naveo je i da je o ekonomiji i jačanju privredne saradnje, pogotovo u oblasti energetike, razgovarao i sa državnom sekretarkom Ministarstva za ekonomske poslove i klimatsku akciju SR Nemačke Franciskom Brantner.

Vučić je dodao da je ovo bila i nedelja susreta sa prijateljima naše Srbije.

"Na prijemu povodom Nacionalnog dana NR Kine, još jednom sam zahvalio kineskim prijateljima na podršci i poštovanju koje pokazuju prema našoj zemlji, a na sastanku sa premijerom Grčke Micotakisom, razgovarao sam o tome kako da se zajedničkim snagama izborimo sa energetskom krizom", piše Vučić.

Ističe i prisustvo na puštanju u rad gasnog interkonektora Bugarska-Grčka s prijateljima Srbije, i da su tom prilikom u Sofiji imali i odlične razgovore sa ostalim učesnicima.

"Srbija nastavlja na svim poljima da se bori kako bi obezbedila sigurno snabdevanje energentima i za građane i za privredu.

Sve u svemu, kao što rekoh, dobra nedelja za Srbiju. Idemo dalje, predaja nikada nije bila opcija", naveo je Vučić.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво