Читај ми!

Bilčik sa poslaničkim grupama u Skupštini Srbije

Završeni sastanci predstavnika poslaničkih grupa u Narodnoj skupštini sa izasalanikom Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Biličikom.

Sa Bilčikom su u Domu Narodne skupštine razgovarali predstavnici vladajućih, ali i većine opozicionih stranaka.

Bilčik je juče razgovarao sa poslanicima vladajućje većine iz Srpske napredne stranke, ali i Socijalističke partije Srbije, kao i sa predstavnicima opozicicije, poslanicima Stranke slobode i pravde i Demokratske stranke.

Razgovore je danas nastavio sa predstavnicima Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, Moramo, kao i sa posalnicima POKS-a.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju sastao se u toku dana i sa poslanicima Saveza vojvođanskih Mađara i predstavnicima poslaničkog kluba Evropski regioni.

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović rekao je, posle sastanka sa Bilčikom, da je "neodrživo da se Srbija ne odredi prema činjenicama u vezi sa ruskom agresijom".

Zelenović je novinarima preneo da će stranka Zajedno nastojati da temu pozicije Srbije prema Rusiji postavi kao najvažniju temu u društvu i da se o tome razgovara u parlamentu.

Ukazao je da je važno da građani znaju da se Srbija nalazi u vrlo delikatnoj situaciji i da treba da se napravi strateški dogovor sa EU oko evropskih integracija.

Predstavnici poslaničke grupe Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, Moramo posle sastanka sa izvestiocem Evropskog paralmenta za Srbiju kazali su da su razgovarali o stanju demokratije u Srbiji, izbornim uslovima, funkcionisanju parlamenta, ali i stanju u medijima.

Šef poslaničke grupe Radomir Lazović rekao je Tanjugu posle sastanka da su ukazali na najvažnije stvari koje poslanici tog kluba vide u radu parlamenta,ali i na to da mediji ne rade adekvatno svoj posao.

Zamenica šefa poslaničke grupe Biljana Đorđević kazala je da da su upoznali Bilčika s problemima koje su uočili tokom izborne kampanje, s odugovlačenjem u objavljivanju rezultata izbora i sa trenutnom situacijom u vezi s formiranjem vlade. 

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво