KFOR održao vežbu "Zlatna sablja"

KFOR je saopštio da je na poligonu za obuku baze u Novom selu održao unapred najavljenu vežbu "Zlatna sablja", pod komandom zamenika misije, brigadira Luke Pipernija.

Cilj vežbe bilo je uvežbavanje odgovora na kompleksnu krizu, a fokusiralo se na "integraciju različitih sredstava i mogućnosti KFOR-a".

"Testirana je sposobnost snaga da na uspešan način odgovori na pretnju koja bi mogla da ugrozi slobodu kretanja i bezbednost unutar Kosova", navodi KFOR u saopštenju.

Kako se ističe, na kraju vežbe komandant KFOR-a general-major Ferenc Kajari izrazio je zahvalnost na profesionalizmu i posvećenosti koji su prikazani tokom vežbe od strane osoblja KFOR-a i Euleksa.

Navodi se i da kroz redovne vežbe KFOR održava visoku spremnost.

"Naša misija je u potpunosti fokusirana na svakodnevno sprovođenje našeg mandata - na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999. godine - kako bismo omogućili bezbedno okruženje  i slobodu kretanja na dobrobit svih zajednica koje žive na Kosovu. Rad KFOR-a je fleksibilan, agilan i vidljiv na terenu, što omogućava da na ažuran način i efikasno odgovori na razvoj situacije koja bi mogla da ugrozi bezbednost, kao i da preduzme sve potrebne mere kako bi nastavio da ispunjava svoj mandat", naveo je KFOR u saopštenju.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво