Читај ми!

Petru Petkoviću zabranjena poseta KiM

Direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću zabranjeno je da danas poseti KiM, saznaje RTS. Jasno je da Priština ne želi nastavak dogovora sa Beogradom, rekao je Petković.

Petar Petković je na Krstovdan trebalo da otvori trg nevino stradaloj braći Milić u Kosovskoj Mitrovici i poseti napadnutog srpskog mladića Nemanju Mitrovića u bolnici u tom gradu.

To je deveta poseta po redu koja mu je zabranjena od početka prošle godine.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nesvesno otkrio svoje ratoborne planove poručivši da je razlog za eventualne sukobe na Kosovu i Metohiji to što Srbija ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost svoje južne pokrajine i ne dozvoljava Prištini prijem u međunarodne organizacije, navodi se u saopštenju.

"To je ništa drugo do pretnja ratom i poruka da će Priština posegnuti za oružjem kako bi primorala Beograd da prizna takozvano nezavisno ''Kosovo''. Istovremeno dok plaši svoje sunarodnike i svet nekakvom izmišljenom vojnom pretnjom Srbije, Kurti na severu Kosova i Metohije razmešta i ukopava teško naoružane pripadnike specijalnih snaga policije i šalje patrole nezakonito formiranih 'Kosovskih bezbednosnih snaga', paravojske formirane protivno Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN", rekao je Petković.

Prethodno, Petković je naglasio da Priština koja mu zabranjuje da uđe na KiM najdirektnije gazi i krši sporazum o zvaničnim posetama.

"Posetu sam na vreme najavio i u skladu sa svim procedurama. Jasno je da Priština ne želi normalizaciju odnosa kada mi kao glavnom pregovaraču Beograda, ne dozvoljavaju ulazak na KiM. Jasno je da Priština ne želi nastavak dogovora sa Beogradom", izjavio je Petković za TV Most.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво