Читај ми!

Selaković: Odnosi Srbije i Turske na najvišem nivou u novijoj istoriji

Odnosi Srbije i Turske SU na najvišem nivou u novijoj istoriji, čemu je nesumnjivo doprineo dobar lični i profesionalni odnos dvojice predsednika, Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana, reko je miinistar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković tokom sastanka sa ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom.

Sagovornici su izrazili uverenje da će predstojeća poseta predsednika Erdogana i planirano potpisivanje niza međudržavnih sporazuma dati dodatan podstrek razvoju ukupnih bilateralnih odnosa.

Posebno zadovoljstvo ministri su izrazili zbog sve intenzivnije ekonomske saradnje Srbije i Turske, konstatujući da je u ovoj godini zabeležen značajan rast trgovinske razmene.

Šef srpske diplomatije informisao je sagovornika o situaciji na Kosovu i Metohiji, dodavši da Srbija računa na dalju podršku Turske u vezi sa nastavkom dijaloga Beograda i Prištine koji bi vodio kompromisu i obostrano prihvatljivom rešenju, i doprineo očuvanju regionalnog mira i stabilnosti.

Na sastanku je bilo reči i o drugim regionalnim tema i aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво