Читај ми!

Vlada: Ne postoje uslovi za bezbedno održavanje Evroprajda

Vlada Srbije smatra da u ovom trenutku ne postoje uslovi za bezbedno održavanje manifestacije Evroprajd, saopšteno je nakon današnje sednice.

"Uzimajući u obzir trenutnu političku situaciju u regionu i svakodnevne tenzije koje su prisutne, a vodeći računa o javnom redu i miru i bezbednosti svih građana naše zemlje, Vlada Srbije smatra da u ovom trenutku ne postoje uslovi za bezbedno održavanje manifestacije Evroprajd (Euro Pride) 2022, a posebno imajući u vidu činjenicu da bi pojedine ekstremističke grupe mogle da iskoriste i zloupotrebe ovaj događaj i volju Srbije da ga organizuje kako bi dodatno povećale tenzije i uvele Srbiju u nestabilnost", navedeno je u saopštenju Vlade.

Predsednik Aleksandar Vučić je u današnjem obraćanju naveo da će u dogovoru sa većinom članova Vlade i premijerkom biti otkazan ili odložen Evroprajd koji je bio planiran za sredinu septembra u Beogradu.

Objasnio je da nije srećan zbog toga, da se time ugrožavaju prava manjine, ali da je država takvu odluku donela pritisnuta brojnim problemima.

"To ne govorim zato što sam mnogo srećan, to govorim zato što ne možemo u ovom trenutku kada imamo i Otvoreni Balkan i tešku krizu na KiM, koja neće prestati do 1. septembra", rekao je Vučić.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво