Читај ми!

Kajari: Kfor će nastaviti da postupa u skladu sa Rezolucijom 1244

Kfor će nastaviti da postupa u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i nastojati da čuva bezbednost i slobodu kretanja kao i da spreči bilo kakvu eskalaciju, rekao je komandant misije NATO na KiM general-major Ferenc Kajari, navodi se u saopštenju posle sastanaka sa predstavnicima kosovskih Srba i premijerom u Prištini Aljbinom Kurtijem.

Komandant Kfora general-major Ferenc Kajari, sastao se sa  Goranom Rakićem, šefom Srpske liste, gradonačelnicima četiri srpske opštine sa severa KiM, kao i sa premijerom privremenih institucija u Prištini, Aljbinom Kurtijem.

U saopštenju Kfora se navodi da sa svojim sagovornicima razmatrao bezbednosnu situaciju na severu KiM i obavestio ih o tekućim aktivnostima i naporima miisje NATO-a u pokrajini da nastavi da čuva bezbednost i slobodu kretanja i spreči bilo kakvu eskalaciju.

General Kajari je ponovio da Kfor ostaje u potpunosti fokusiran na svakodnevnu implementaciju svog mandata  zasnovanog na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

U saopštenju se napominje da je Kajari, u skladu sa prethodnim izjavama, jasno stavio do znanja da trupe Kfora nisu bile angažovane u aktivnostima obuke sa kosovskom policijom i kosovskim bezbednosnim snagama, kako je pogrešno navedeno u nekim medijskim izveštajima.

Takođe je ponovio da je Kfor sa zabrinutošću pratio blokade puteva na severu KiM 31. jula i podsetio na rizik da se ovako napeta situacija pretvori u nasilne incidente.

Istakao je da Kfor ostaje nepristrasan i posvećen pružanju bezbednosnog okvira u kome može da se nastavi dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU.

Kajari je pozvao obe strane da izbegavaju jednostrane akcije i uzdrže se od nasilja, zaključuje se u saopštenju Kfora.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво