Читај ми!

Eskobar i Lajčak danas sa predstavnicima Srba, potom sastanak sa Vučićem

Predstavnici Srba sastaće se danas sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom. Potom, Lajčak i Eskobar će u Beogradu razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Aleksandar Vučić sastaće se danas u Beogradu sa Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom, povodom krize na Kosovu i Metohiji nastale nakon odluke Prištine o srpskim ličnim kartama i preregistraciji vozila, čija je primena najavljena za 1. septembar.

Najpre će razgovarati sa Lajčakom, a nakon toga uslediće trilateralni susret Vučića, Lajčaka i Eskobara.

Pre dolaska u Beograd, Lajčak i Eskobar će se u Kosovskoj Mitrovici sastati sa predstavnicima Srba.

Odbornici opština severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok izjavili su juče u zajedničkoj deklaraciji da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću daju podršku da u narednih sedam dana pronađe kompromisno, održivo i dugoročno rešenje za problem registarskih tablica i ličnih karata kroz dijalog, a u skladu sa interesima naših građana uz očuvanje mira, stabilnosti i sigurnosti.

Eskobar i Lajčak sastali su se juče u Prištini sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, kao i sa premijerom Aljbinom Kurtijem.

Prema tvrdanjama anonimnog izvora, tražili su da se primena reciprociteta odloži za još tri meseca, preneo je Kljan Kosova.

U isto vreme, komandant Kfora general-major Ferenc Kajari obavestio je Aljbina Kurtija o angažovanju međunarodnih vojnika na severu Kosova i njihovim "dodatnom pripremama".

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво