Читај ми!

Alijev: Srbija može da kupi struju iz Azerbejdžana po povoljnim uslovima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, na 25. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa sa Azerbejdžanom, razgovarao telefonom sa predsednikom Ilhamom Alijevim. Vučić je zamolio Alijeva za pomoć u obezbeđivanju dovoljnih količina električne energije, a predsednik Alijev je rekao da je Srbiji odobren međudržavni sporazum o kupovini struje iz Azerbejdžana po povoljnim uslovima.

U razgovoru je bilo reči o konkretnim predlozima za nastavak saradnje, kao i o brojnim aktuelnim pitanjima od značaja za obe zemlje, saopštila je Služba za saaradnju s medijima Predsednika.

Predsednik Vučić pozvao je Alijeva da što pre poseti našu zemlju, kako bismo zajedničkim snagama, a u godini u kojoj obeležavamo važnu godišnjicu u srpsko-azerbejdžanskim odnosima, dali zamah saradnji, posebno u oblastima poput energetike i poljoprivrede.

Vučić je zamolio predsednika Alijeva za pomoć u obezbeđivanju dovoljnih količina električne energije, a predsednik Alijev je izašao u susret toj molbi i rekao da je Srbiji odobren međudržavni sporazum o kupovini struje iz Azerbejdžana po povoljnim uslovima.

Predsednik Vučić je zahvalio Azerbejdžanu na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i istakao da je naša zemlja čvrsto opredeljena za poštovanje međunarodnog prava i nepovredivosti granica svih članica Ujedinjenih nacija.

Vučić i Alijev saglasili su se da su za četvrt veka Srbija i Azerbejdžan izgradili dobru saradnju, unapređenu do nivoa strateškog partnerstva.

Predsednik Vučić je rekao da je Srbija snažno opredeljena za dalje jačanje odnosa sa Azerbejdžanom, zasnovanih na prijateljstvu i međusobnom razumevanju, zaključuje se u saopštenju.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво