Читај ми!

Šapić preuzeo dužnost od Radojičića

Najvažniji zadatak gradske vlasti je da pripremi prestonicu za jesen i zimu rekao je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić. U Starom dvoru danas je dr Zoran Radojičić predao dužnost novom gradonačelniku.

Stisak ruke, zahvalnost bivšem gradonačelniku na svemu što je uradio i najbolje želje novom u vođenju Beograda, na simboličnoj primopredaji dužnosti u Starom dvoru.

"Da će i ova gradska uprava pokušati da sve dobre stvari nastavimo, da one koje su bile malo manje dobre pokušamo da promenimo i da na njih na jedan pozitivan način utičemo, i da zadržimo taj kontinuitet ja mislim jednog zaista dobrog razvoja Beograda u prethodnih desetak godina", rekao je Šapić.

Radojićić je naglasio da mu je bilo lepo ove četiri godine, da zajedno sa Beograđanima i Beogradom radi na unapređenju i funkcionisanju grada.

"I ovu priliku koristim da se zahvalim Beograđanima, Beograd bez Beograđana nije Beograd i jednostavno duša Beograda je ono što je najvažnije", naglasio je Radojičić.

Novi gradonačelnik Aleksandar Šapić govorio je o planovima, nastavku projekta koji su započeti, rešavanju problema Autobuske stanice, a priorit je u ovom trenutku priprema Beograda za jesen i zimu.

"Da se sve komunalne službe spreme, da se javni prevoz spremi, tu nije sjajna situacija, sa GSP-om imamo i puno problema, da se čitav naš energetski sistem spremi, nećemo mi moći to da rešavamo sami, to će se rešavati na nacionalnom nivou i da naša javna preduzeća, pre svega elektrane i toplane da budu spremne, da budu topli domovi, škole, vrtići, tamo gde Beograđani provode svoje vreme, gde naša deca budu bila, da to funkciniše besprekorno", kaže Šapić.

Uvek može više i bolje, rekao je Zoran Radojičić i otkrio šta je za njega najveći uspeh.

"Ponosan sam pre svega na Tiršovu 2, na novu kliniku i ja stalno ponavljam da je za mene Tiršova 2 ono što je Most na Adi ili Beograd na vodi tako da je taj projekat, koliko god nekome izgledalo da nije tih dimenziaj da čovek može da se diči time meni je to bilo najvažnije i srećan sam da taj projekat napreduje", napomenuo je Radojičić.

Novi gradonačelnik je najavio da će uskoro predstaviti svoj tim i pomoćnike, kao i da će u redovnim intervalima imati konferencije za medije, kako bi svi bili upoznati sa onim što je urađeno. Najavio je i da će insistirati na saradnji sa svima i da će svaki predlog, koji može da bude sproveden, biti prihvaćen.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво