Читај ми!

Lajčak od srede u trodnevnoj poseti Beogradu

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak u sredu dolazi u trodnevnu posetu Beogradu, saopštila je Delegacija EU u Srbiji.

Tokom posete Srbiji, od 29. juna do 1. jula, Miroslav Lajčak će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem, kao i sa liderima parlamentarne opozicije i predstavnicima međunarodne zajednice u Srbiji, navedeno je u saopštenju.

Miroslav Lajčak je danas na Kosovu i Metohiji, gde je doputovao u ponedeljak.

Kako je saopštila Kancelarija EU u Prištini, Lajčak tokom boravka na Kosovu i Metohiji planira da poseti Prizren i sever pokrajine.

Lajčak se u ponedeljak sastao sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, sa kojim je razgovarao o dijalogu u Briselu i mapi puta za primenu sporazuma o energetici iz 2013. i 2015. godine, prenose prištinski mediji.

Izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine naglasio je u Prištini da pitanje nestalih osoba u razgovorima ostaje hitno.

"Hitno je rešavanje sudbine više od 1.600 ljudi koji se vode kao nestali. Svi voljeni, bez obzira na njihovu etničku pripadnost, zaslužuju da se njihov slučaj zatvori. Zbog toga sam posetio Dokumentacioni centar, održao sastanke sa Resursnim centrom za nestala lica i odgledao emisiju", objavio je Lajčak na Tviteru nakon posete Resursnom centru za nestala lica u Prištini i gledanja emisije na tu temu. 

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво