Читај ми!

Stefanović i francuski ministar Lekornu o unapređenju saradnje u oblasti odbrane

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, koji boravi u višednevnoj zvaničnoj poseti Francuskoj, razgovarao je u Parizu s ministrom vojske Sebastijanom Lekornuom o daljem unapređenju saradnje u oblasti odbrane dveju zemalja. Lekornu je potvrdio podršku Francuske Srbiji na putu evropskih integracija i istakao da ceni njene napore na očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Nebojša Stefanović je izrazio zadovoljstvo nivoom do sada ostvarene saradnje, ocenjujući da je ona sadržajna i intenzivna, posebno u vojnoekonomskoj i vojnotehničkoj oblasti.

Istakao je da Srbija u Republici Francuskoj vidi pouzdanog partnera u tom segmentu, što potvrđuje i tehničko-tehnološki obuhvat zaključenih ugovora u proteklom periodu, kao i prisustvo kompanija domaće vojne industrije na Međunarodnom sajmu vojne tehnike "Eurosatory 2022", koji se trenutno održava u Parizu.

Srbija je takođe, naglasio je Stefanović, opredeljena da nastavi da razvija i unapređuje saradnju s drugim državama i partnerima u oblasti odbrane u skladu sa sopstvenim interesima, a u cilju jačanja nacionalne, regionalne i globalne bezbednosti.

"Unapređenje odbrambene saradnje s Francuskom, u skladu sa jačanjem ukupnih bilateralnih odnosa naših zemalja koji idu konstantno uzlaznom putanjom zahvaljujući prijateljskom odnosu dvojice predsednika Aleksandra Vučića i Emanuela Makrona, svakako je jedan od prioriteta", naveo je.

Dodao je da tome svakako doprinose i međusobne posete visokog nivoa i neposredni razgovori, i uputio poziv francuskom kolegi za zvaničnu posetu Srbiji.

Zahvalio je Francuskoj na snažnoj podršci Srbiji na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

Lekornu: Podrška Srbiji na putu evropskih integracija

Sebastijan Lekornu je izrazio zadovoljstvo zbog razvijenih odnosa dveju zemalja, kao i uverenje da će u narednom periodu doći do daljeg jačanja saradnje dva ministarstva.

Potvrdio je podršku Francuske Srbiji na putu evropskih integracija i preneo da ceni njene napore na očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Lekornu je istakao je i da će Ministarstvo odbrane podržati sve dogovore i sporazume koje  resorno Ministarstvo Srbije postigne s francuskim kompanijama odbrambene industrije.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво