Читај ми!

Vučić i Šolc u Solunu gosti Micotakisa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Solunu radnoj večeri, koju je predsednik Vlade Grčke Kirjakos Micotakis priredio za šefove država i vlada, u okviru samita Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi.

Večeri u Solunu prisustvovao je i nemački kancelar Olaf Šolc koji je danas bio u prvoj zvaničnoj posetu Beogradu i Prištini. 

Na radnoj večeri bili su i ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, kao i predsednik Saveta Evrope Šarl Mišel.

Predsednik Vučić je fotografije susreta objavio na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

"Dan pun obaveza i važnih susreta završavamo u Solunu, na radnoj večeri koju je organizovao dragi prijatelj Kirjakos Micotakis", poručio je Vučić.

"U manje formalnoj atmosferi, razmotrili smo mnogo važnih tema, ali i razgovarali o prilikama koje se otvaraju kada je u pitanju naš region i koje možemo da iskoristimo zajedničkim snagama na dobrobit svih naših građana", dodao je predsednik Srbije.

Gosti Micotakisa su lideri balkanskih zemalja – Crne Gore, Albanije i BiH, Milo Đukanović, Edi Rama i Šefik Džaferović, predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani, a tu je i slovenački predsednik Borut Pahor.

Na večeri su i premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski, predsednica Moldavije Maja Sandu, zamenik šefa turske diplomatije Faruh Kajmakči i generalna sekretarka Saveta ze regionalnu saradnju Majlinda Bregu.

Samit u Solunu organizovan je u sklopu odlazećeg grčkog predsedavanja. 

"Sada je krajnji cilj Zapadnog Balkana jedno tržište, dok su Zeleni program za Zapadni Balkan i Strategija Jugoistočna Evropa 2030 glavne osnove za održivi rast regiona", piše u izveštaju Saveta za regionalnu saradnju koji je usvojen na sastanku ministara spoljnih poslova i samitu lidera Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi u Solunu.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво