Читај ми!

Vlada usvojila Fiskalnu strategiju za 2023. godinu, produženo ograničenje cene struje za privredu

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Fiskalnu strategiju za 2023. godinu sa projekcijama za 2024. i 2025, kojom se obezbeđuje ostvarivanje osnovnih ciljeva Vlade u definisanju ekonomske i fiskalne politike i uravnoteženje makroekonomske i fiskalne pozicije države, a imajući u vidu razmere zdravstvene i ekonomske krize izazvane koronavirusom u 2020. i 2021. godini, saopšteno je iz Vlade. Vlada je produžila ograničenje cene struje za privredu do kraja avgusta.

Strategija predstavlja osnovni dokument vlade u pogledu utvrđivanja fiskalne pozicije zemlje i definiše projekcije celokupnog fiskalnog okvira u periodu od 2023 do 2025. godine, odnosno ukupne prihode, rashode, deficit i javni dug sektora države.

Imajući u vidu drastično poskupljenje električne energije na berzama u poslednjih nekoliko meseci, Vlada Srbije usvojila je Zaključak kojim se Javnom preduzeću "Elektroprivreda Srbije" preporučuje da se rezervno snabdevanje električnom energijom krajnjih kupaca koji nemaju pravo na garantovano snabdevanje, u periodu od 1. jula do 31. avgusta 2022. godine obavlja po ceni od 97,50 evra/MWh bez PDV, a kako se ne bi ugrozilo poslovanje i privredni ambijent u Srbiji.

Takođe, u cilju zaštite tržišta, privrede i sigurnosti građana, Vlada Srbije donela je odluku da u istom periodu, od 1. jula do 31. avgusta 2022. godine, cena električne energije kupcima na komercijalnom tržištu bude 75 evra/MWh bez PDV.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво