Читај ми!

Petković se sastao sa Lajčakom u Briselu

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković sastao se u Briselu sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u okviru nove runde dijaloga na nivou glavnih pregovarača.

Za sada razgovori idu prema planu, što znači da su se oko 9.30 sastali najpre direktor Kancelarije za KiM Petar Petković koji predvodi delegaciju Beograda i Miroslav Lajčak kao evropski posrednik, navodi izveštač RTS-a Dušan Gajić.

Zatim su usledili sastanci delegacije Beograda i evropskih posrednika, a posle toga sve je otvoreno u smislu da bi trebalo da, nakon istog takvog sastanka evropskih posrednika sa prištinskom delegacijom, dođe i do zajedničkog sastanka što se više puta to nije ni desilo.

Prema najavama koje dolaze od evropskih posrednika, nakon neuspešnog pokušaja krajem aprila da dođe do trajnog rešenja o registarskim tablicama, rečeno je da bi na sledećem sastanku taj dogovor mogao da bude postignut.

Takođe, blizu su sporazumi u oblasti energetike i zajednička deklaracija o pitanju nestalih ali ostaje da se vidi tokom dana da li je u bilo kojoj oblasti moguć napredak.

O registarskim tablicama pregovara se više od šest meseci a sasvim sigurno u ovoj situaciji kada dolazi do novog pokušaja da se stavovi približe, zahtev Prištine za članstvo u Savetu Evrope neće popraviti pregovaračku atmosferu i neće doprineti tome da se popravi međusobno poverenje koje je dugo na niskom nivou.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво