Читај ми!

Stano: EU žali što nema sporazuma, režim nalepnica ostaje na snazi

Portparol Evropske unije Peter Stano potvrdio je da režim nalepnica ostaje da važi, s obzirom na to da sporazum o trajnom rešenju za tablice između Beograda i Prištine nije postignut.

Peter Stano je u saopštenju za medije naveo da EU žali zbog toga što na sastanku dvojice glavnih pregovarača u četvrtak u Briselu nije postignut dogovor o registarskim tablicama.

On je dodao da je Radna grupa o registarskim tablicama završila u sredu svoj rad, ispitavši sve opcije za trajno rešenje ovog pitanja, a na osnovu standarda i prakse EU.

U saopštenju se navodi da EU, kao posrednik, poziva glavne pregovarače dveju strana da se narednih dana ponovo sretnu u Briselu kako bi se dogovorili o sledećim koracima radi postizanja dogovora.

"EU i međunarodna zajednica očekuju da se obe strane uzdrže od bilo kakve unilateralne akcije, što bi moglo da ugrozi bezbednost na terenu i dodatno iskomplikuje dalji napredak u dijalogu", navodi Stano u saopštenju.

On je preneo i da su glavni pregovarači takođe razgovarali i o drugim aktuelnim pitanjima, uključujući primenu ranijih sporazuma i pripremu terena za sledeći sastanak na visokom nivou, i dodao da će razgovori o tim temama biti nastavljeni narednih dana.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво