Читај ми!

Brnabić: Država će pomoći proizvođačima i izvoznicima žita

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa predstavnicima Udruženja žita Srbije. Jedna od tema sastanka bila je i odluka Vlade Srbije o privremenoj zabrani izvoza pšenice, kukuruza i suncokretovog ulja, saopštila je Vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Predsednica vlade je predložila da se nastavi analiza trenutne situacije na domaćem tržištu, kada su u pitanju ovi poljoprivredno-prehrambeni proizvodi, nakon čega bi se održao novi sastanak sa predstavnicima Udruženja žita Srbije.

Prema njenim rečima, važno je da je dijalog sa proizvođačima žita uspostavljen i da će sve buduće odluke donositi zajedno.

Kako je Brnabićeva naglasila, država u potpunosti razume situaciju u kojoj su se našli proizvođači, prerađivači i izvoznici žita i učiniće sve i naći način da pomogne i njima, uz obezbeđivanje maksimalne bezbednosti u snabdevanju građana Srbije.

Naredni susret predstavnika Udruženja žita Srbije i Vlade Srbije planiran je u narednim danima kada će, uz detaljnije i preciznija analize tržišta i informacije, moći da se diskutuje o konkretnim načinima rešavanja ovog pitanja, navodi se u saopštenju.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво