Читај ми!

Jeremić: Ako Vučić pozitivno odgovori Đilasu, znači da oni prave tehničku koaliciju

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je da će, ako predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić pozitivno odgovori na zahtev predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa, de fakto biti stvorena "tehnička koalicija SNS-a i SSP-a" i naveo da Narodna stranka neće biti njen deo.

Jeremić je na konferenciji za medije rekao i da Narodna stranka ostaje otvorena za razgovor sa svim političkim akterima koji neće učestvovati u, kako kaže, tehničkoj ili pravoj koaliciji sa SNS.

Naveo je i da je odlazak Đilasa na sastanak sa Vučićem preuranjen potez, ali je za njega veći problem, što je to, kaže, jednostran, samovoljan potez uprkos jasnom protivljenju većine koalicionih partnera.

Vuk Jeremić je dodao i da se nije čuo sa Đilasom posle jučerašnjeg razgovora sa Vučićem.

Predsednik Narodne stranke je rekao da građani nisu glasali da se Vučić i Đilas dogovaraju kako i šta dalje i da je indikativno što GIK, kaže, nije zaveo više od 11 odsto glasova, dodajući da se još uvek ne znaju konačni rezultati izbora u Beogradu.

Naveo je da svako može da ide privatno da razgovara, ali da on ne bi pristao na razgovor dok se ne objave konačni rezultati i dok se ne konstituiše Skupština grada.

Na pitanje da li će izaći na ponovljene izbore, Jeremić je rekao da će, ukoliko izbori budu raspisani u skladu sa zakonom, koalicija "Ujedinjeni za pobedu Beograda" nastupiti u punom sastavu na ponovljenim izborima.

Na pitanje kako će funkcionisati u koaliciji, ako opozicija formira većinu, Jeremić je rekao da Narodna stranka neće "rušiti mostove" i da će učiniti sve da opstane jedinstvo opozicije, ali da ne mogu da podrže tehničke koalicije sa SNS za koje građani nisu glasali.

Na pitanje u vezi sa odlaskom Zdravka Ponoša iz Narodne stranke, Jeremić nije želeo da komentariše njegovu odluku, ali je dodao da je Narodna stranka u kampanji učinila sve da podrži zajedničkog predsedničkog kandidata.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво