Читај ми!

Stranke desnice osudile glasanje Srbije u UN

Demokratska stranka Srbije, Srpski pokret Dveri i Srpska stranka Zavetnici osudili su to što je Srbija u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija glasala za suspenziju Rusije iz Saveta za ljudska prava.

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović ocenio je da se tom, kako kaže, skandaloznom odlukom koju je aktuelna vlast, kako smatra, donela suprotno volji većine građana, Srbija svrstala na stranu Rusiji neprijateljskih država, čime se nanosi nesaglediva šteta državnim i nacionalnim interesima.

Zabadanje noža u leđa prijateljskoj državi koja u Savetu bezbednosti UN brani teritorijalni integritet Srbije i obezbeđuje joj energetsku stabilnost dovešće do raskidanju prijateljskih odnosa sa Ruskom Federacijom, čime se otvara put ulasku secesionističkog Kosova u UN, odriče dela Srbije, a Srbi na KiM prepuštaju nasilju, progonu i iseljavanju.

Jovanović kaže da takva politika predstavlja neprihvatljivu cenu evropskih integracija Srbije i da je krajnje vreme da se u srpskom društvu otvori ozbiljna rasprava o odnosima Srbije i EU.

I Srpski pokret Dveri smatra da je glasanjem u UN Srbija dospela na listu neprijateljskih država Ruske Federacije, i u saopštenju tim povodom, navodi da će to imati, nesagledive bezbednosne, ekonomske i istorijske posledice, a predsednika Aleksandra Vučića optužio da se ovim činom svrstao na stranu NATO-a u sukobu sa Rusijom, sa onima koji su predlagali Rezoluciju o Srebrenici u UN, i da sada, kako kaže, nema prepreke za "konačnu izdaju" Kosova i Metohije.

Srpska stranka Zavetnici ocenila je da ovakvi potezi potvrđuju da je politika vojne i političke neutralnosti koju u javnosti zastupa vladajuća koalicija zapravo samo mrtvo slovo na papiru i tvrdi da aktuelno rukovodstvo priprema građane za uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво