Читај ми!

Kristofer Hil položio zakletvu: Dolazim sa novim pogledom na Srbiju

Novoimenovani ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil položio je zakletvu i počeo sa pripremama za dolazak u Beograd, saopšteno je iz američke ambasade. Vremenom sam naučio da poštujem istoriju i nastojao sam da naučim njene složene lekcije, ali u kofere neću spakovati težak teret prošlosti, poručio je Hil u ličnoj poruci.

Ambasada Sjedinjenih Država u Beogradu objavila je na Tviteru da je Kristofer Hil položio zakletvu i počeo sa pripremama za skori dolazak u Beograd.

U ličnoj poruci, novi američki ambasador je naveo da je veoma zahvalan i izuzetno srećan što je Senat SAD potvrdio njegovu nominaciju krajem prošle nedelje.

"Moja supruga Džuli i ja se istinski radujemo što će Beograd biti naš dom u nekoliko narednih godina i što ćemo upoznati Srbiju i njen dinamičan narod", naveo je Hil.

Ocenio je da se toliko toga promenilo od kad je poslednji put bio u Beogradu i regionu.

"Vremenom sam naučio da poštujem istoriju i nastojao sam da naučim njene složene lekcije, ali u kofere neću spakovati težak teret prošlosti. Dolazim sa novim pogledom na Srbiju iz 2022. godine, zemlju koju Sjedinjene Države vide kao važnog partnera i prijatelja", napomenuo je Kristofer Hil.

Naveo je da su ovo, bez sumnje, nespokojna vremena, ali da veruje da ih dve zemlje mogu dočekati zajedno, u konstruktivnom duhu i raspoloženju i sa svešću da imaju mnogo zajedničkih interesa.

"Želim da naši bilateralni veze rastu i napreduju kao nikad pre, a posebno želim da iz ovih globalnih izazova naši odnosi izađu još bolji i jači. Verujem u viziju dinamičnih odnosa između Srbije i SAD, koji počivaju na dubokim temeljima međusobnog poštovanja", istakao je Hil.

Poručio je da se raduje što će doprineti najproduktivnijoj eri u odnosima koju su dve zemlje ikada imale.

Kristofer Hil je bio ambasador u Iraku, Koreji, Poljskoj i Makedoniji. Domaćoj javnosti poznat kao specijalni izaslanik SAD za Kosovo u diplomatskim pokušajima koji su okončani pregovorima u Rambujeu. 

Američki predsednik Džozef Bajden je Hila za novog ambasadora u Beogradu nominovao početkom oktobra 2021. godine, ali je Senat tek nedavno potvrdio njegovo imenovanje.

Kristofer Hil je na mestu ambasadora SAD u Beogradu zamenio Entonija Godfrija.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво