Читај ми!

Pripreme Prištine i Tirane za uvođenje carinskih olakšica

Vlada u Prištini usvojila je nacrte zakona o ratifikaciji sporazuma sa Savetom ministara Albanije o primeni carinskih olakšica, odnosno kontrole ulaska i izlaska robe i potvrđivanju sporazuma o socijalnom osiguranju.

Reč je o sporazumima između vlade u Prištini i Saveta ministara Albanije potpisanih na zajedničkom sastanku dve vlade 26. novembra prošle godine u Elbasanu.

 

Prema navodima prištinskih medija, i vlada Albanije je danas usvojila nacrt zakona koji se tiče carinskih olakšica.

"Usvojili smo danas nacrt zakona o ratifikaciji sporazuma u vezi sa sprovođenjem olakšavanja međusobnih postupaka u carinskim postupcima, kao i kontrole ulaska i izlaska robe. Danas ovaj sporazum ide u parlament i olakšaće bilateralne odnose i trgovinu između naše dve zemlje, priznajući sve dozvole i carinske agencije koje se nalaze na granici", navela je ministarka ekonomije i finansija u Albaniji Deljina Ibrahimaj posle sednice vlade.

Prema njoj, priznavaće se kontrola samo jedne strane i skratiti vreme carinske procedure.

"Sporazumom je predviđeno otvaranje kosovskog carinskog punkta, u luci Drač, i svih objekata koje će ovaj punkt doneti i priznaće neke protokole koji će otvarati put drugima", objasnila je Ibrahimaj. 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво