Читај ми!

Predstavljena koalicija "Moramo" – lideri poručuju da će promovisati zelene i leve vrednosti

Otvorena građanska platforma AKCIJA, Ekološki ustanak i Ne davimo Beograd zvanično su predstavili koaliciju pod nazivom "Moramo", sa kojom će izaći na izbore u aprilu. Koalicija će promovisati, kako su rekli lideri tih organizacija, zelene i leve vrednosti.

Lider građanske platforme AKCIJA i Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović rekao je da su se okupili oko istih vrednosti, sa idejom da se na izborima pobedi, kako kaže, loša vlast, a od Srbije načini mesto koje će biti dobro mesto za život.

Objašnjavajući naziv koalicije "Moramo", Zelenović kaže da je to najčešća reč koju su čuli gde god da su bili, a koju koriste borci za ljudska prava i životnu sredinu.

"Moramo da uhvatimo korak sa EU i Zapadom, moramo da im se priključimo ili ćemo ostati mesto za prljave tehnologije, jeftinu radnu snagu, kolonija", rekao je Zelenović i dodao da je potrebno napraviti dogovore kako se na održiv način, bez štete po okolinu, proizvodi struja, ljudi greju.

U tom smislu navodi da je potrebno 24 milijarde evra da se izoluju sve kuće i stanovi u Srbiji i dodaje da je potrebno napraviti u svakom mestu po jedan prečistač otpadne vode. Ocenio je da su gradovima potrebna pluća, a selu partneri i obećao da bi svakom poljoprivrednom domaćinstvu, ukoliko bi bili na vlasti, davali 200 evra po hektaru i naftu upola cene.

Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je da je u koaliciji sa Zelenovićem jer je pristojan čovek.

Poručio je da vlast mora da se menja i dodao da su osmislili kako će to da rade. "Bićemo svuda gde se ljudima otima vazduh, voda, zemlja", rekao je Jovanović.

I predstavnik Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović najavio je ciljeve koalicije počinjući sa "Moramo".

"Moramo postići više, zaštititi naše gradove, uništiti loše projekte. Taj naš osećaj deli sve više sugrađana, zabrinuti su zbog kvaliteta vazduha, vode i zemlje. Imamo rešenja, znanja i volje da i unutar institucija promenimo stvari", rekao je Veselinović.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво