Читај ми!

Brnabićeva za Si-En-En: Ne smatram Novaka antivakserom, odluka da se ne vakciniše njegov lični izbor

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je u uzjavi za Si-En-En da je razočarana načinom na koji su se autralijske vlasti odnosile prema Novaku Đokoviću. Premijerka najboljeg tenisera na svetu ne smatra antivakserom, a odluku da se ne vakciniše smatra njegovim ličnim izborom.

Na pitanje novinara Si-En-Ena da li se oseća "izdano" što australijske vlasti nisu poštovale obećanje da neće mešati politiku u slučaj Novaka Đokovića, premijerka Ana Brnabić je rekla da je očekivala da neće biti političkog mešanja i da će se prema Novaku odnositi fer.

"Ne mogu da kažem da se osećam izdano, ali je moja dužnost da brinem da se prema svim građanim Srbije postupa fer i da im pomognem koliko mogu", rekla je premijerka.

Brnabićeva je rekla da ne ulazi u razloge zbog čega se Novak Đoković nije vakcinisao i smatra da je to njegova lična odluka.

"Ne doživljavam Novaka Đokovića kao antivaksera. Kada je on organizovao teniski turnir u Srbiji, svim igračima su bile na raspolaganju vakcine koje u tom trenutku nisu bile dostupne u njihovim zemljama. On je podržao vakcinaciju svih onih koji su želeli da se vakcinišu", naglasila je premijerka Srbije.

Na pitanje da li joj je bilo neugodno što je u proteklih nedelju i više dana morala da brani nečija prava da se ne vakciniše, iako pokušava da podstakne ljude na vakcinaciju,  premijerka je rekla da život u demokratiji podrazumeva slobodu izbora.

"Ponosna sam i srećna što u Srbiji dozvoljavamo da se čuje i glas onih koji se ne slažu, a ne da ih prisiljavamo na nešto sa čim se ne slažu", naglasila je premijerka Srbije Ana Brnabić u razgovoru za Si-En-En.

Reporter Si-En-En iz Beograda konstatuje da većina građana Srbije Novaka Đokovića smatra herojem i da se njihovo mišljenje nije menjalo zbog njegovog kršenja pravila o samoizolaciji u trenutku kada je bio zaražen koronavirusom, 17. decembra.

Napomenuo je i da vlada osluškuje raspoloženje javnosti zbog čega ne očekuje da će kritikovati njegovo ponašanje.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво