Читај ми!

Skupština usvojila Zakon o pomoći mladima

Poslanici Skupštine Srbije izglasali su zakon na osnovu koga će mladima od 16 do 29 gdodina biti uplaćena novčana pomoć u iznosu od 100 evra kao pomoć za ublažavnje posledica pandemije.

Tu vrstu pomoći najavio je nedavno predsednik Aleksandar Vučić koji je rekao da će od 1. februara mladi od 16 do nepunih 30 godina dobiti pomoć od 100 evra.

Prijavljivanje počinje 15. i trajaće do 30. januara, a sam proces biće isti kao za prethodnih 100 evra koje su dobili svi građani.

Na portalu Uprave za trezor unose se podaci, broj lične karte, JMBG, kao i broj računa u banci, a ko nema račun može da izabere u kojoj bacni će mu biti otvoren namenski račun.

Ministar finansija Siniša Mali precizirao je da u danu kada zakon stupi na snagu oni koji su napunili 16 godina imati pravo na pomoć.

"Ovaj zakon stupa na snagu dan nakon objavljivanja u 'Službenom glasniku', videćemo koji je to dan, 13. ili 14. januar. Dakle, do tog dana ko je napunio 16 godina ima pravo da dobije pomoć. Takođe,  dobija i svako ko napuni 30 godina do tog dana", objasnio je Mali u Skupštini Srbije.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво