Читај ми!

Jeremić ponovo na čelu Narodne stranke

Izborna skupština Narodne stranke ponovo je izabrala Vuka Jeremića za predsednika partije i usvojila deklaraciju o revanšizmu i o potpunoj zabrani eksploatacije litijuma na teritoriji Srbije.

Za potpredsednike stranke ponovo su izabrani Miroslav Aleksić, Siniša Kovačević, Sanda Rašković Ivić, Borislav Novaković, Vladimir Gajić, a novi potpredsednici su Marina Lipovac Tanasković i Đorđe Stanković.

Dosadašnji potpredsednik Zdravko Ponoš nije se ponovo kandidovao za tu funkciju.

U Deklaraciji o revanšizmu, koja je usvojena danas, na Trećoj redovnoj skupštini te stranke u Kombank areni NS se obavezala da će obezbediti donošenje i striktno sprovođenje zakona koji, kako se navodi, imaju za cilj pravno sankcionisanje, u skladu sa Ustavom i zakonom, svih lica za dela kojima su kršena ljudska prava i slobode građana, a posebno od strane pripadnika političkih grupa koji su se zloupotrebom političke moć stavili iznad zakona i stekli ogromno bogatstvo.

Takođe, Narodna stranka obavezala se da u prvih 100 dana od izbora nove demokratske Vlade biti doneti zakoni o lustraciji, ispitivanju porekla imovine i oduzimanju nelegalno stečeene imovine, specijalnom tužiocu za visoku korupciju i politički kriminal...

Narodna stranka usvojila je i Deklaraciju o odgovornom upravljanju rudnim blagom Srbije navodeći da će uvesti moratorijum na iskopavanje litijuma i svih drugih ruda čija eksploatacija trajno i nepopravljivo zagađuje životnu sredinu i ugrožava opstanak ljudi, biljnog i životinjskog sveta.

Skupština se jednoglasno usprotivila i protivi promenama Ustava Srbije koje se odnose na pravosuđe, koje je usvojila Skupština Srbije 30. novembra, jer, kako se navodi, nisu u interesu države i građana.

Prthodno je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić obraćajući se na skupštini izneo obećanja koja su definisana Deklaracijom i naglasio da se u slučaju pobede njegove stranke na predstojećim izborima u Srbiji neće iskopavati litijum kao i da Priština nikada neće dobiti stolicu u Ujedinjenim Nacijama.

Jeremić je izjavio da se u slučaju pobede njegove stranke, politička moć neće nigde zlouptrebljavati, da će biti oduzimanje frekvencije svim emiterima koji su zlouptrebljavali te frekvencije u političke svrhe, najavio i zabranu rada svih političkih partija koje su kršile Ustav, kao i oduzimanje svih nelegalno stečenih fakultetskih diploma.

Pozvao je svoje članstvo da budu spremno da brani rezultate izbora trećeg aprila uveče.

Jeremić je istakao da njegova stranka neguje tradicionalne vrednosti, ali da želi da Srbija bude moderno i demokratsko društvo.

Jeremić je predlažući potpredsednike stranke, svoj tim nazvao, kako je rekao, "Real Madridom srpske politike".

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво