Читај ми!

Mihajlović: Otvaranje klastera 4 priznanje za ostvarene rezultate i podsticaj daljim reformama

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, rekla je da odluka zemalja članica EU da daju saglasnost Srbiji za otvaranje klastera 4 – Zelena agenda i održiva povezanost, predstavlja priznanje za ostvarene rezultate u oblasti transporta i energetike i podsticaj daljim reformama u ovim oblastima.

Ministarka Mihajlović je rekla da je mnogo toga je urađeno prethodnih godina u oblasti transporta i regionalnog povezivanja, što je važno za proces evropskih integracija, kao što su i u energetici u poslednjih godinu dana sprovedene određene aktivnosti, čime su otklonjene prepreke za otvaranje poglavlja u ovoj oblasti.

"Donet je novi zakonodavni okvir u energetici i rudarstvu, pre svega novi Zakon o obnovljivim izvorima energije, usvojen je plan reorganizacije 'Srbijagasa', kao i Akcioni plan u oblasti obaveznih rezervi nafte. Sve ključne aktivnosti da Srbija dobije 'zeleno svetlo' za klaster 4 sprovedene su uz veliku podršku i pomoć Ministarstva za evropske integracije i ministarke Jadranke Joksimović", rekla je Mihajlovićeva.

Transportna politika, energetika, transevropske mreže, zaštita životne sredine i klimatske promene su oblasti koje su veoma važne za razvoj Srbije, njenu budućnost i bolji kvalitet života građana.

"Verujem da će otvaranje klastera 4 biti dodatni podsticaj da kroz proces pregovora sa EU u svim ovim oblastima radimo još brže i efikasnije", navela je u saopštenju ministarka Mihajlović.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво