Читај ми!

Zastave Albanije i UČK postavljene u severnom delu Kosovske Mitrovice

U etnički mešovitom naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Kosovske Mitrovice, večeras su postavljene zastave Albanije i terorističke organizacije UČK, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Jasno je da Kurtija očigledno ne zanima dijalog i normalizacija odnosa, ali ga zanima novo rasplamsavanje tenzija, navodi Kancelarija.

Reč je o smišljenoj, opasnoj provokaciji koja ima za cilj da izazove neodmerenu reakciju srpskog naroda na severu pokrajine, koji je teško stradao upravo od ruku terorista UČK, navodi Kancelarija za KiM.

Iako je, kako se ističe, izvršilac sakriven, slavljenje terorističke UČK ima svoj prepoznatljiv potpis i vodi sve do vlasti u Prištini.

"Očigledna je namera Aljbina Kurtija da ponovo podigne tenzije na severu Kosova i Metohije, izazove incidente i tako pokuša da skupi neki politički poen. To što Kurti nije dobrodošao u srpske sredine na KiM, a sever pokrajine mu predstavlja svakodnevnu opsesiju, ne može kompenzovati ovakvim akcijama i kačenjem zastava terorističke organizacije u srpskim sredinama", saopštila je Kancelarija za KiM.

"Jasno je da Kurtija očigledno ne zanima dijalog i normalizacija odnosa, ali ga zanima novo rasplamsavanje tenzija kroz koje pokazuje još jednom svoje pravo lice ekstremiste, preobučenog u odelo političara", poručuju iz Kancelarije za KiM.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво