Читај ми!

Poslanici usvojili Zaključke u vezi sa Izveštajem Evropske komisije o Srbiji

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su zaključak povodom predstavljanja Izveštaja Evropske komisije o Srbiji za 2021. godinu.

U dokumentu, o kom su poslanici danas raspravljali, navodi se da skupština konstatuje zaključke i preporuke sadržane u Izveštaju Evropske komisije i pozdravlja pozitivne ocene u pogledu ostvarenog napretka u svim oblastima.

Narodna skupštine ističe da Izveštaj prepoznaje napredak ostvaren u okviru Klastera 1, a odnosi se na oblast vladavine prava, reformu pravosuđa, slobodu izražavanja, medija i osnovna ljudska i manjinska prava i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Skupština ocenjuje da je Izveštaj dobra osnova za države članice da daju saglasnost za otvaranje Klastera 3 - Inkluzivni rast i kompetitivnost i Klastera 4 - Zelena agenda i održiva povezanost, do kraja godine.

Navodi se i da parlament pozdravlja napore Vlade Srbije i Ministarstva za evropske integracije i sa posebnom pažnjom konstatuje sve preporuke navedene u Izveštaju.

Piše i da skupština ostaje aktivno uključena u Međustranački dijalog uz posredovanje Evropskog parlamenta, a ukazuje i na potrebu daljeg kontinuiranog rada svih državnih institucija i organa na ispunjavanju preporuka iz Izveštaja.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво