Читај ми!

Brnabić: Politička saradnja Srbije i Slovačke odlična, ekonomska sve bolja

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa potpredsednikom Vlade Slovačke i ministrom privrede Rihardom Sulikom o bilateralnim odnosima i istakla da je politička saradnja odlična, a ekonomska sve bolja, posebno kada je reč o Mešovitoj komisiji za ekonomsku saradnju između dve zemlje.

Brnabićeva je rekla da Srbija može da uči od Slovačke kada je reč o razvoju ekonomije i privrede i da se nada da će u narednoj godini biti povećan obim robne razmene na koji je uticala epidemija Kovida 19, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima.

U saopštenju se dodaje da je premijerka zahvalila na podršci koju ta prijateljska zemlja pruža Srbiji na njenom putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji i nedvosmislenom stavu da je neopthodno proširenje.

U tom kontekstu Brnabićeva je dodala da su u potpunosti spremna dva klastera za otvaranje u decembru.

„Hvala na podršci Slovačke koja je uvek otvorena i potpuno iskrena, kao što su i zemlje Višegradske grupe", istakla je predsednica Vlade Srbije i ponovila da Srbija ceni to što je Bratislava veliki zagovornik proširenja Unije.

Brnabićeva je naglasila da Srbija veoma ceni i to što Slovačka istrajava u svom principijelnom stavu da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Potpredsednik slovačke vlade Rihard Sulika potvrdio je da će njegova zemlja podržati evropski put Srbije i da, s obzirom na njihovo iskustvo od pre dve decenije, kada su oni bili u fazi u kojoj je danas naša zemlja, stoje na raspolaganju u vezi sa savetima.

Sulika je u tom kontekstu ponudio pomoć resornih ministara Vlade Slovačke.

Potpredsednik slovačke vlade je ocenio i da je, pored razgovora o ekonomiji, privredi i robnoj razmeni, neophodno otvoriti i druge teme i posebno podvukao inovacije, što je predsednica Vlade Republike Srbije i prihvatila i ponudila zajednički rad u toj kao i u ostalim oblastima.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво