Читај ми!

Brnabić: Priča o "Pandorinim papirima" zamena teza, nema ničega što već nije istraženo

Premijerka Brnabić izjavila je da povodom "Pandorinih papira" u kojima se pominje Siniša Mali, da dokumenta bez pravnog tumačenja nisu dokaz i naglasila da u njima nema ništa što domaći nadležni organi već nisu istražili, a uz sve, tiču se perioda pre nego što je aktuelni ministar finansija ušao u politiku.

Brnabićeva je nakon sednice Krzinog štaba odgovarala na pitanje novinara od kojih se jedno odnosilo na međunarodni projekat "Pandorini papiri", u kojima je, kako prenosi Krik, navedeno da je ministar finansija Siniša Mali bio vlasnik 24 luksuzna apartmana na bugarskom primorju.

"To nije tačno, to je laž ili pogrešna interpretacija, slučajno ili namerno", rekla je Brnabićeva novinarima i naglasila da je jedino važno da Mali danas nema više nego što je imao pre ulaska u politiku.

Brnabićeva je navelada je pola sata čitala nova dokumenta, koliko je imala slobodnog vremena i da ništa nije videla u odnosu na ono što je već objavljivano te, kako tvrdi, nema nijedne nove informacije na koju nije odgovoreno, što nije istraženo i obrađeno od strane nadležnih.

"Ako ih nadležni nisu istražili, pozivam ih da to učine, dodala je Brnabićeva i kao zanimljivo naglasila to što se o ovome priča, a dogodilo se 2012. godine kada Siniša Mali nije bio u politici, a ne priča se o, kako je rekla, "Draganu Đilasu koji je ušao u politku bez dinara, a iz nje izašao sa 619 miliona evra".

"Pričamo o tom periodu pre nego što je počeo da se bavi politikom, a imate Dragana Đilasa, koji nije imao ništa pre ulaska u politku, ali je kada je prestao da se bavi time, sam prijavio 619 miliona evra. Pre početka političke karijere nije imao ništa osim 70.000 evra, a nakon deset godina u politici 619 milona, a njegov brat ima 29 stanova u centru Beograda i sada se mi fokusiramo na to što je ministar Mali radio pre ulaska u politiku", rekla je Brnabićeva.

Predsedica vlade je dodala da je ovakva priča "potpuna zamena teza".

"Zamenjujemo teze na epohalan način, Mali nije imao 24 stana, a šta god je imao pre nego što je počeo da se bavi potikom pitanje je da li danas ima više. Nema to je jedino važno", navela je Brnabić.

Brnabićeva je rekla da joj je žao što novinari Krika danas nisu otišli na konferenciju koju je držao ministar Siniša Mali i da mu postave pitanja.

"Đukanovićev intervju način da javnost sazna dešavanja oko Jovanjice"

Govoreći o "Jovanjici", Brnabićeva je istakla da javnost ne bi mogla ni na jedan drugi način da shvati šta se desilo u tom slučaju za koju je optužen Predrag Koluvija, da ga advokat i političar Vladimir Đukanović nije intervjuisao.

"Istraga je davno završena, ako je makar delić istine, u tome što je pričao Koluvija, onda je jedini način da javnost shvati šta se dešavalo je ono što je Đukanović uradio", rekla je Brnabićeva u novinarima u Palati "Srbija".

Kako je navela, trebalo je da se čuje za "pritisak koji je vršen da bi se predsednikov brat Andrej optuži za jedno delo, da bi otišao u zatvor, i da bi se srušio predsednik Aleksandar Vučić".

"Zato što je onda postojala kriminalna organizacija, duboko ugrađena u državne organe, koja je vršila direktni pritisak na život jednog čoveka, da bi se optužio Andrej Vučića za krivično delo, da bi Andrej Vučić otišao u zatvor i da bi tako srušio Aleksandar Vučić, što je 'državni udar'", rekla je Brnabićeva.

Premijerka je rekla da ne razume tajming i "otkud sada ta velika zabrinutost" za predmet koji je star već dve i po godine koja nije postojala kada su se i u taj i druge slučajeve mešali predstavnici opozicije Marinika Tepić i Miroslav Aleksić.

"A imali ste potpuno drugi strandard u vreme istrage za mnogo gnusnije i opasnije zločine klana Veljka Belivuka, kada je bilo u redu da jedan istraživački medij objavi svedočenje, usred ili na početku istrage, koje je poverljivo. I onda ste imali čitav niz političara koji su to samo sačekali da to komentarišu, zato što bi moglo da ugrozi istragu i koji bi time direktno uticali na odluke suda...", dodala je Brnabićeva.

Naglasila je da nije u redu i da niko ne sme da se meša u pravosuđe, a posebno u toku istrage i da taj stav ne menja.

"Ne mislim da to treba da rade mediji, političari. Verujem u institucije i nema različite stavove u odnosu na različite slučajeve", rekla je Brnabićeva i naglasila da u slučaju "Jovanjice" mešanje političara ne može da utice na istragu, jer je ona davno završena.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво