Читај ми!

Selaković: Srbija na putu ka Evropskoj uniji ima pomerajuću metu

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković kaže da od samita Evropska unija - Zapadni Balkan, koji će biti održan u sredu u Sloveniji, očekuje da će EU na odgovarajući način vrednovati i oceniti ono što je do sada Srbija uradila u procesu evropskih integracija.

Nikola Selaković je na 21. Beogradskom ekonomskom forumu rekao da prijatelji iz Brisela treba da razumeju da Srbija nije u sličnoj situciji kao što su bile Malta, Kipar, Poljska, Češka, Slovačka i druge zemllje, koje su imale tačno propisane preduslove i datum pridruživanja odnosno koje su znale kada će ući u EU.

"U našem slučaju se metodologija promenila i mi smo to prihvatili. Takođe, nema više konačne lista uslova već imamo pomerajuću metu i kada ispinimo uslove imamo nove uslove, a nemamo ni tačan datum pristupanja", rekao je Selaković na panelu posvećenom promeni odnosa snaga u južnoj Evropi.

Selaković je rekao da je ta situacija kao kada trčite maraton, a onda kada stignete do cilja vam kažu da treba da trčite još desetak kilometara da biste završili trku, pa se postavlja pitanje da li možete toliko još da trčite.

Dodao je da je Srbija, ipak, pokazala da može, ali da svi očekuju da to što je do sada urađeno bude vrednovano na pravi način.

"Pokazali smo da imamo državno rukvodstvo koje se oslanja na svoje snage, ali ne odustaje od EU puta, kao i da smo posvećeni evropskim integracijama suštinski, a ne deklarativno", rekao je Selaković.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво