Читај ми!

Jarinje i Brnjak – normalizovan saobraćaj i počela primena režima sa nalepnicama

Normalizovan saobraćaj na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, i počela primena režima nalepnica za vozila, posle dve nedelje prekida.

Nakon povlačenja specijalnih jedinica Rosu i nezadovoljnih građana koji su organizovali proteste, na prelazima Jarinje i Brnjak su vojnici Kfora.

Od osam časova očekuje se potpuna normalizacija saobraćaja preko administrativnih punktova na severu, nakon dve nedelje prekida.

Na punktovima se očekuje početak primene nove mere obeležavanja delova registarskih oznaka na automobilima, čime prestaje obaveza korišćenja probnih tablica.

To znači da žitelji Kosova i Metohije koji poseduju takozvane RKS tablice ubuduće neće morati da ih skidaju kada ulaze u centralnu Srbiju, već će preko oznaka i grba lepiti nalepnice i neće morati da vade probne tablice koje su važile dva meseca.

Isto važi i za vlasnike automobila sa tablicama gradova centralne Srbije i Kosovske Mitrovice.

Iz Prištine su saopštili da poseduju, još od 2017. godine, 300.000 kompleta sa po četiri nalepnice i da će ih danas aktivirati.

Nalepnice i uputstva kako ih koristiti dostavljeni su pripadnicima MUP-a Srbije na Jarinju.

Režim prelepljivanja oznaka na tablicama važiće šest meseci, do kada Beograd i Priština treba da pronađu trajno rešenje za odvijanje saobraćaja i omogućavanja slobode kretanja.

Vojnici Kfora će, prema sporazumu koji je postignut u Briselu 30. septembra, biti na Jarinju i Brnjaku naredne dve sedmice.

Šef Misije EU za vladavinu prava na Kosovu i Metohiji Lars Gunar Vigemark saopštio je da je situacija na severu pokrajine stabilna i da će Euleks pratiti primenu sporazuma iz Brisela.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво