Читај ми!

Borelj organizovao u Njujorku večeru za lidere Zapadnog Balkana

Visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost Žosep Borelj priredio je na marginama Generalne skupštine UN neformalnu večeru sa liderima Zapadnog Balkana na kojoj su razgovarali o situaciji u regionu i odnosima EU i Zapadnog Balkana, kao i o pripremama za samit EU – Zapadni Balkan početkom oktobra.

U saopštenju Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) navodi se da je sastanak pružio priliku za diskusiju o očekivanjima u vezi sa pristupanjem EU.

 

"Visoki predstavnik je podvukao potrebu snažne posvećenosti i partnera sa Zapadnog Balkana i Evropske unije i njenih država članica prevazilaženju trenutne dinamike i pokretanju procesa napred", saopšteno je iz Evropske službe za spoljne poslove. 

Na sinoćnom sastanku su učestvovali ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, predsednici Crne Gore Milo Đukanović, Severne Makedonije Stevo Pendarovski, kao i predsednica privremenih kosovskih institucija Vjosa Osmani, predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i premijer Albanije Edi Rama.

Ovo je bio drugi takav sastanak čiji je domaćin bio visoki predstavnik, nakon neformalne večere u maju u Briselu.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво