Читај ми!

Vučić sa Bramercom o saradnji Srbije i Mehanizma za međunarodne krivične sudove

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa glavnim tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične sudove Seržom Bramercom sa kojim je razgovarao o saradnji između Mehanizma i Srbije, regionalnoj pravosudnoj saradnji u postupcima za ratne zločine i primeni nacionalne strategije za kažnjavanje ratnih zločina, saopšteno je iz Predsedništva.

Aleksandar Vučić je na sastanku ocenio da je saradnja Srbije sa kancelarijom tužioca Mehanizma za međunarodne krivične sudove zadovoljavajuća.

Sa glavnim tužiocem Bramercom razgovarao je o mogućnostima za unapređenje regionalne saradnje kad je reč o optužnicama za ratne zločine, kako bi dvadeset šest godina posle rata i na taj način doprineli pomirenju u regionu.

Predsednik i glavni tužilac su se saglasili da bi jedan od koraka u tom smeru bila transparentna razmena svih optužnica za ratne zločine i informacija o istragama između Bosne i Hercegovine i Srbije.

Predsednik Vučić je potvrdio da je Srbija spremna da učestvuje u tom procesu i izrazio želju da glavni tužilac u tome pomogne.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво