Читај ми!

Osmani: Od dijaloga očekujem međusobno priznanje

Vjosa Osmani, predsednica privremenih institucija u Prištini prenela je izaslaniku Evropske unije za dijalog Miroslavu Lajčaku da su u Prištini "odlučni u nastavku dijaloga, da se završi međusobnim priznavanjem, bez uticaja na ustavni poredak i teritoriju Kosova".

Vjosa Osmani je navela da je Priština "konstruktivna strana u dijalogu, koja nudi konkretne predloge u ovom procesu, i koja je sprovela do sada postignute sporazume, za razliku od Beograda koja ne poštuje postignute sporazume".

Lajčak je prema saopštenju iz kabineta Vjose Osmani, rekao da niko neće tražiti od Prištine da pregovara o ustavnosti, teritorijalnom integritetu i unutrašnjoj funkcionalnosti.

Osmani je izrazila zabrinutost zbog, kako tvrdi "uplitanja Srbije u unutrašnja zbivanja u Crnoj Gori ali i Bosni i Hercegovini, što izaziva nemire i novi talas nestabilnosti u regionu".

"Kosovo je stalno bilo žrtva takvih tendencija destabilizacije, ali činjenica da se nešto slično već dešava u okolnim zemljama, poziv je na potrebu hitnog odgovora Evropske unije u smislu osude i sprečavanja takvog razvoja".

Lajčak je trećeg dana u poseti Prištini, a pri dolasku je izjavio da mu je namera da organizuje novi susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво