Читај ми!

Petković: Uzalud pretnje Prištine za osvajanje severa KiM, Beograd to neće dozvoliti

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da je političarima iz Prištine uzalud da prave bilo kakve tajne planove za osvajanje severa, jer je takav scenario osuđen na propast. Poručio je Prištini da je bolje da pristupi formiranju ZSO, jer je to jedini plan koji ima budućnost kada su u pitanju srpske sredine na KiM, navodi se u saopštenju Kancelarije.

"Podjednako kao što nikome neće poći za rukom da ugasi srpske sredine južno od Ibra i asimiluje Srbe koji tamo žive. Mi ćemo nastaviti da budemo prisutni svuda gde je srpski narod, da ulažemo, gradimo i radimo u srpskim sredinama", ističe se u saopštenju koje potpisuje Petar Petković.

Petković je u reakciji na, kako kaže, najavljene provokacije Prištine da će pojačati vojno, bezbednosno ili policijsko prisustvo na severu pokrajine, poručio albanskim političarima da ne pokušavaju ni da prete, a kamoli da takve akcije sprovode u delo jer Beograd to neće dozvoliti.

"Beograd je spreman da sva otvorena pitanja sa Prištinom rešava u dijalogu i za pregovaračkim stolom, a umesto konstruktivne ruke saradnje od strane albanskih političara stižu pozivi na oružane sukobe i pretnje. U takvoj atmosferi nije moguće graditi suživot i osnov za normalizaciju odnosa", zaključuje Petković u svom saopštenju.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво