Tuča u prostorijama Islamske zajednice u Prijepolju

Jutros oko 3 i 40 u i ispred prostorija Islamske zajednice u Prijepolju u tuči između više lica, četiri osobe su lakše povređene, saopštava policijska uprava u Prijepolju. Preduzetim merama policije uspostavljeni su narušeni red i mir, a tom prilikom jedan policijski službenik je lakše povređen.

Protiv Mersina Ć. iz Prijepolja podneta je krivična prijava zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Protiv 17 lica iz Prijepolja podnete su prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira, saopštava prijepoljska policija.

Prema rečima muftije Islamske zajednice u Srbiji, Muamera Zukorlića, novoizabrani predstavnici Islamske zajednice pokušali su jutros da uđu u prostorije tog medžlisa, ali ih je u tome sprečila policija koja ih je, kako je rekao, brutalno izbacila, sprovela u policijsku stanicu i neosnovano zadržala nekoliko sati. 

Kako prenosi Tanjug, Zukorlić je rekao da se policija tokom intervencije u Prijepolju svrstala na stranu Islamske zajednice Srbije i muftije Adema Zilkića.

"Mi smo mislili da je policija prekinula sa praksom brutalnosti prema našim službenicima, ali se to opet ponavlja", izjavio je Zukorlić, i naglasio da taj potez neće nikoga pokolebati u Islamskoj zajednici u Srbiji.

Sabor je najoštrije osudio ponašanje policije u Prijepolju i taj oštar protest će biti dostavljen predsedniku, vladi, ministarstvu unutrašnjih poslova i svim domaćim i međunarodnim faktorima, rekao je Zukorlić.

Islamska zajednica Srbije, na čijem čelu je muftija Adem Zilkić, izdala je saopštenje povodom noćašnje tuče i obijanja prostorija Odbora medžlisa u Prijepolju.

U saopštenju Islamske zajednice Srbije, navodi se da su prostorije obili nepoznati počinioci noćas oko 2 sata, a da je za njima u prostorije ušlo "nekoliko nelegitimnih hodža" i advokat Sabahudin Hajdarević.

Prema saopštenju, vernici koji su se zatekli na licu mesta pokušali su da brane objekat, ali je izbila masovna tuča u kojoj je nekoliko osoba zadobilo frakture nosa i vilice.

Policija je brzo došla na lice mesta i razdvojila građane od provalnika koji su se zabarikadirali unutar objekta.

Nakon bezuspešnog ubeđivanja da provalnici napuste zgradu, oni su verbalno napali policajce, pa je načelnik naredio da se izgrednici privedu i uhapse, a objekat je vraćen Islamskoj zajednici Prijepolje, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво